Vinkkejä juhlien järjestämiseen

Juhlat ovat elämän ikimuistoisimpia tapahtumia ja siksi hyvin merkityksellisiä sekä juhlien järjestäjälle että vieraille. Monesti juhliin liittyy paljon järjestelyjä ja huomioon otettavia asioita, joten kannattaa aloittaa valmistelut ajoissa ja nauttia myös niistä!

Tässä muutamia vinkkejä joiden kanssa pääset hyvin alkuun.

 1. Aloita suunnittelu ajoissa. Mieti missä haluaisit järjestää juhlat ja varaa paikka ajoissa. Jos oma koti toimii juhlapaikkana, varaudu myös siihen tekemällä aikataulutuksia.
 2. Suunnittele juhlien teema ja tyyli. Kun olet tehnyt päätöksen, pitäydy siinä – maailma on pullollaan mitä ihanampia ideoita ja joskus voi tulla niin sanotusti vauhtisokeus. Siinä samassa juhlien punainen lanka voi kadota. Käytä hyväksesi esim. Pinterstiä ja tallenna sinne ideakuvia juhliisi liittyen.
 3. Tee lista vieraista ja lähetä kutsut hyvissä ajoin varsinkin, jos ajankohta sattuu esimerkiksi kesälomien aikaan. Näin varmistat etteivät vieraasi ennätä varaamaan lomamatkaa juuri juhliesi aikaan.
 4. Suunnittele juhliesi tarjoilut. Huomioi tässä yhteydessä juhlapaikka ja sen vahvuudet sekä rajoitteet (kylmätilat, keittiön koko, pihajuhla, erityisruokavaliot jne.). Tarjoiluihin vaikuttaa juhlien alkamisaika sekä niiden kesto. Kannattaa ottaa huomioon myös se, jos vieraita tulee pitkästä matkasta.
 5. Laadi lista tarvittavista astioista ja tarkista mitä kaikkea itseltäsi löytyy ja mitä voit lainata vaikkapa ystäviltäsi. Kannattaa hyödyntää tarvittaessa astiavuokrausta, esimerkiksi meidän kauttamme saa vuokrattua astiat juhliin.
 6. Muista tehdä hankinnat ajoissa ja listaa myös tekemäsi hankinnat, näin pysyt kärryillä tehdyistä hankinnoista sekä siitä mitä vielä puuttuu (lautasliinat, somisteet, kynttilät, pöytäliinat).
 7. Tee kaikki mitä suinkin pystyt valmiiksi jo juhlia edeltävällä viikolla: silitä pöytäliinat, pese kukkamaljakot jne.
 8. Koristele juhlatila aidoilla kukilla. Vuoden ajasta riippuen voit käyttää luonnonkukkia ja oksia tai hankkia kukkakaupasta valmiita asetelmia. Voit myös ostaa kukkia puntteina ja sommitella niistä itse rennon raikkaita kokonaisuuksia juhliisi. Muista kuitenkin tilata kukat hyvissä ajoin valmiiksi. Aidot kukat tuovat juhlavan tunnelman tullessaan!
 9. Kata pöydät edellisenä päivänä, näin ehdit tarkistamaan astiat ja kiillottamaan aterimet sekä lasit.
 10. Tuo juhliesi teema esille jo sisääntulon yhteydessä ja jatka teemaa koko juhlatilan alueella. Niin saat loihdittua upean kokonaisuuden, jossa vieraasi viihtyvät!
 11. Muista laittaa juhlajuomat kylmään edellisenä päivänä! Tarjoiletpa sitten lehtikuohuvaa tai samppanjaa, molemmat maistuvat viileinä parhaiten!

Vaikka muistettavaa on paljon, hellitä stressistä ennen juhlia ja nauti myös itse tunnelmasta, vieraista sekä kauniista kattauksista! Jos tuntuu, että järjestelyjä on liikaa, ota meihin yhteyttä ja autamme!

Takaisin ylös