Historia

Historia

Se oli vuosi 1962, kun Mellilän kylälle perustettiin leipomo nimeltä Nisuleipä. Murteinen sana viittaa perinteiseen vehnäleipään. Myöhemmin yritys toimi kahvilana, lounaspaikkana ja pitopalveluna. Vuonna 1989 Hilkka aloitti sen yrittäjänä. Nimeksi vaihtui Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu. 

Aluksi yritys tarjosi lounasta, pitopalvelua ja ateriapalveluita kyläläisille. Vuodet 1991-2009 lounasravintola toimi Rata Pubina, jossa päivisin tarjottiin lounasta, mutta iltaisin ja viikonloppuisin tilan valtasi aito pubitunnelma. Oli karaokea, biljardia, dartsia, musiikkia jukeboksista ja asiakkaat viihtyivät. 

Vuonna 2009 Pubin tilalle tuli lounasravintola Pippuri. Aukioloajat muuttuivat niin, että iltaisin lounasravintola oli suljettu ja viikonloppuisin sitä pidettiin auki vain tilauksesta. Toiminta painottui uudestaan lounaaseen sekä pito- ja ateriapalveluun. 

Nykyisin yrityksen nimi on Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu Oy. Yritykseen kuuluvat Mellilän Pippuri ja Mellilän Pidot. Lisäksi yrityksellä on useampia juhla- ja kokoustiloja.

Vielä tänäkin päivänä Hilkka on mukana Mellilän toiminnassa. Yritystä johtavat hänen lapsensa: Mauri Nurmi on toimistusjohtaja ja Marika Kurki vastaa yrityksen taloushallinnosta ja markkinoinnista. 

Takaisin ylös