Mellilän tarina

Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu Oy on ruoka- ja juhlapalveluita tarjoava yritys Mellilän kylästä, jonka erikoisuutena on kauniisti esille laitetut perinneruoat, joiden raaka-aineet tulevat naapureilta. 

Monen kotimaisen yrityksen tarina on alkanut saunan lauteilta. Se sopii suomalaisuuteen hyvin. On kuitenkin myös toinen paikka, jolla on suomalaiset sydänjuuret, ja sieltä meidän tarinamme alkoi: maatilalta. Hilkka Palomäki syntyi perheeseen, jonka kotitila Mäentausta oli hyvin omavarainen. Suuressa perheessä arkeen kuului omilla käsillä tekeminen oman maan sokerijuurikkaista, viljasta ja marjoista. Maitotuotteet ja kananmunat tulivat myös omasta takaa. Varsinkin leipominen löysi paikan Hilkan sydämestä. Ei ole siis ihme, että myöhemmin hän perusti yrityksen, joka tänä päivänä kantaa nimeä Mellilän. 

Kaunista perinneruokaa läheltä

Taidamme lukuisten perinneruokien ja -leivonnaisten salat. Raaka-aineemme tulevat paikallisilta toimijoilta, kyläläisiltä, ystäviltä ja lähialueen kasvattajilta. Esimerkiksi puolukat, karpalot ja mustikat meille poimii jo eläkkeellä olevan Hilkan ystävä Sirpa, joka käy marjastamassa Mellilän metsissä. Kasvatetut marjat tulevat kylän asukkaiden puutarhoista. Leseet ja kaurahiutaleet saamme Mellilän luomutilalta Puolen Hehtaarin Metsästä. Herkullisen maun ja läheltä tulevien raaka-aineiden lisäksi myös kauneus on meille tärkeää. Se näkyy ruokiemme esillepanossa, valitsemissamme astioissa ja kattauksessa. Herkullisuus ja esteettisyys ovat meillä erottamaton osa jokaista ruoka- ja juhlahetkeä. 

Mellilän Lounaspaikka ja Pitopalvelu Oy:hyn kuuluvat arkisin lounasta ja ateriapalvelua tarjoava Mellilän Pippuri sekä juhla- ja pitopalveluita tarjoava Mellilän Pidot. Yritys tarjoaa myös Mellilän Kunnantalolla juhla- ja kokoustiloja sekä majoitusta.

Takaisin ylös